Така чаканото лято с бленуваните топли и дълги дни е съвсем близо. Време е да се подготвите и да положите нужните грижи за мечтаната гладка и копринена кожа, за да сияе тя изпод красивите и ефирни летни облекла и новия бански костюм. Сигурни сме, че освен мечтата да се излежавате безгрижно на плажа под парещите слънчеви лъчи, бихте искали да изглеждате перфектно. А нима гладка кожа без нежелано окосмяване не е номер едно в списъка ви с желания за лятото?
Ще поговорим за едно от нещата, осигуряващи ни самочувствие и красота, а именно фотоепилацията. Не чакайте последния момент, сега е един от най-подходящите периоди от годината за дълготрайно и функционално обезкосмяване.

Какво всъщност означава фотоепилациятаГоворим за млад и иновативен метод за обезкосмяване, при който казано накратко космените фоликули биват разрушени, чрез интензивна пулсираща светлина. Принципът на действие на фотоепилацията е, че светлинните импулси се поглъщат от меланина и се преобразуват в топлинни. Импулсна светлина достига до основата на космения фоликул и го разрушава, без да се разрушава корена на косъма и без да се наранява повърхността на кожата т.е. това е сравнително безболезнен метод. Споменавайки меланина няма как да не отбележим, че той всъщност е от особено значение за ефективността на метода, тъй като процедурите са по-ефективни при тъмно окосмяване. В този ред на мисли е трудно да се каже колко са нужните на брой процедури за постигане на оптимален резултат, тъй като всичко е строго индивидуално. Резултатите зависят също така и от фазата на растеж на косъма.За да се подложите на фотоепилация не е нужно да правите предварително специална подготовка. Доскоро се доверявахме на специалистите в козметични салони и медицински центрове, но в динамичните и развиващи се времена, в които живеем, вече можем да закупим уред за фотоепилация за домашна употреба.По този начин, можете да правите процедури по всяко време на денонощието. Нужно е да се знае, че уредите за фотоепилация у дома не са така силни, както тези от салоните основно с цел безопасност, но относно ефективността им няма спорове. Дали ще се доверявате на специалист или ще закупите уред за лична грижа е въпрос на предпочитания. Важно е да спазвате определените правила преди и след процедури. Ако правите процедурите в домашни условия е необходимо е да познавате добре кожата си, за да определите интензивността и честотата им. Не забравяйте, в стремежите си към съвършенство, че красотата и здравето вървят ръка за ръка и полагайки усилия и грижи разумно и осведомено си осигурявате не просто добър външен вид! 

Тръпнейки в очакване и подготовка, смело можем да заявим: Хайде лято, ела!