Искате любимите Ви дрехи да са все така запазени и да изглеждат като нови, за да ги ползвате със самочувствие дълго време, нали? Е, това не е невъзможно, когато се полагат нужните грижи за тях.

Освен, че е задължително да се четат и следват указанията на етикета, има и няколко общи правила, които е хубаво да се знаят и ползват в ежедневието. Следването на няколко стъпки, всъщност спестява време и осигурява добрия вид на облеклото. Съобразявайки се с материята и цвета, както и правилното почистване и съхранение на дрехите, Вие неименуемо ще им осигурите удължаване на живота.Прибраните в гардероба дрехи трябва да са прилежно сгънати или поставени на подходяща закачалка.

Относно гладенето - винаги следвайте етикета и посочените там градуси, за да не останете неприятно изненадани.

Различните материи се нуждаят от различни грижи, спрямо вида им, но ако изпитвате съмнение, третирайте като деликатна дреха. Да отделим първо материите, които са деликатни и не трябва да влизат въобще в пералнята, за тях се грижат нашите ръце или притичваме до химическото. Преди да влезе в пералнята, е от особено значение останалата част от прането да бъде сортирана по вид на материята, а също и по цвят. Сортирането по цветове предпазва дрехите от нежелано боядисване помежду им, което ако се е случило и има възможност да се възстанови е за сметка на много време, енергия и сили от наша страна. Знаете бяло с бяло, черно с черно и цветните отделно. Запазвате добрия външен вид и ако обърнете дрехата наобратно преди пране. Сортирането е в ход и вече е ясно, че имаме няколко купчини, нека поговорим за различните материи.

Да започнем с най-често използваната материя, а именно памук. Памукът се ползва най-масово не само, защото е удобен, а и защото изисква по-малко внимание от страна на грижите по него и влиза в категория много издръжлив. Материята си има специална програма на пералнята и ползвайки правилните препарати ще си носим мекият памук все така свеж и привлекателен. Важно е да се внимава с температурата, тъй като има свойството да се свива, а някои цветове могат да загубят своята наситеност, особено ако не е преминал специална обработка. В сушилнята трябва да го пуснете на по-ниска температура, за да не се свие прекомерно.

За да се погрижите за облекло от лен и да го ползвате по-дълго е хубаво да го перете или на ръка или в пералня, но не и на химическо. Той е от материите, които се мачкат много лесно и при него е от особено значение температурата на сушене, което почти изключва сушилнята. Не е от претенциозните, също като памука, но си има особености и нужда от повечко гладене.

Дантелата изисква грижи идентични с тези за коприната и лена, препоръчва се да се пере на деликатен режим.

Коприната е доста фина и отслабва значително при намокряне, но пък е здрава и когато се подхожда внимателно няма да си загуби формата. Предпочитана и изискана тя определено е капризна материя, и ви препоръчваме да я занесете на химическо, а ако я перете вкъщи то нека е на ръка с препарат за деликатни тъкани. Коприната трябва да съхне сама и не на пряка слънчева светлина.

Сатенът се счита за луксозна материя и като такава трябва да се грижим за него с повишено внимание. Пере се на деликатна програма с ниски обороти, не се суши на преки слънчеви лъчи и се глади внимателно.

Въпреки, че звучи сложно, всъщност не е така, а е въпрос на рутина. Всички изброени стъпки работят чудесно, когато и материите са на подходящо ниво и високо качество, каквито ние от Евони ползваме. В нашите каталози ще откриете артикули произведени от качествени и естествени материали, защото залагаме на най-доброто в името на красотата и удобството.