Наближава 8 март - известен на всички като Международен ден на жената, а в България празнуваме и денят на майката! Съвсем скоро ще празнува Тя – стихията наречена жена. Озарявайки света с присъствието си, жената е движеща сила!

Ден на жената, ден на нежността и любовта, ден на мама! Ако имаше конкурс в стил „Кой е по-по-най“, то обезателно 8 март щеше да спечели приза за най - женски празник!  На 8 март честитим на своите майки, дъщери, сестри, баби и приятелки, казано накратко - на всички нежни същества.


Международният ден на жената е ден на международно признание на икономически, политически и обществени постижения на жените. Назад в историята е започнал като първа масова проява на жени работнички точно на 8 март през 1857 г. в Ню Йорк. Тогава жените, работещи в шивашки и текстилни фабрики, организират протестен митинг, на който настояват за равни права с мъжете и подобряване условията на труд. В следващите години, следват и други протести. През 1910 година в Копенхаген се провежда Първата международна конференция на жените. На следващата година 8 март се отбелязва за пръв път като Международен ден на жената.

В България се счита, че празникът се отбелязва първоначално през 1911 г., а през 1915г. е неговото първо публично честване, но приемането му като официално признат се случва през четиридесетте години.

Прекрасен женски празник, повод да изразим своето внимание към дамите около нас. Безспорни са постиженията на нежната половина, както и усещането за топлина, уют, спокойствие, хармония и любов, които се носят около жените. Подаръци, картички, мили жестове на изненади и още много идеи за любимите жени, но цветята независимо за кого са, се оказват най-предпочитан подарък за този празник. Из улиците се разнасят ароматни и бляскави букети, които указват уважението и благодарността, не защото така е прието, а защото това е проява на внимание и любов.

Изборът на цветя е хубаво да се прави с необходимото внимание, тъй като всяко цвете носи определено значение и послание. Нека Ви предоставим кратка „цветна“ информация. Започваме с царицата роза, цвете свързано с любовта и страстта. Въпреки че е универсална, най-често роза се подарява на близка до сърцето дама. Розовите рози са особено подходящи за сестри и дъщери. Лалетата, тези прекрасни пъстри пролетни цветя, са символ на радостта и свежестта, изразяват възхищението от жената и срещата с нея. Лилиум - цвете, което се подарява и оставя спомен, създава усещане за тържественост. Подходящи за млади дами са зюмбюли, минзухари и фрезииГерберите символизират радост и щастие, както и признание за неугасваща любов. Орхидеята, тази нежност говори за изисканост в любовта, рядка и крехка красота. Хризантемата е също едно от най-универсалните цветя, символизира скъпите спомени.

Първите пролетни цветя са красиви и докосват нежно душите ни. Каквото и цвете да се поднесе, всичките са символ на признателност, любов и уважение и няма как да не бъдат оценени заслужено.

Евони Ви пожелава красив празник изпълнен с цвят, настроение, стил и много усмивки!