Ситуацията, в която ни постави Covid19 е извънредна и за голям период от време. Дали сме поставени под карантина, дали доброволно се изолираме, дали работим от дома си, дали са затворени за посещения фитнеси и спортни зали или просто нямаме възможност да ги посещаваме, резултатът е един - намалени физически активности. Но, защо? Не бива да се лишаваме от движенията в ежедневието. Възможностите за спорт у дома не са никак малко. Когато се чувстваме добре и имаме желание, не е редно да пропиляваме енергията си на дивана, а да си организираме добър дневен режим и да започнем да го спазваме.

Изключително много спортисти и инструктори дори предложиха на своите последователи множество безплатни видеа. „Здрав дух в здраво тяло“- изключително вярна сентенция!

Когато сме под карантина, поради една или друга причина, може би най-разумното действие от наша страна би било да спортуваме. Спортът няма да ни даде само така желаните стегнати форми, а е пряко свързан и ще повлияе положително и върху нашето психично състояние и добро настроение.

Нямате пътечка, нямате фитнес уреди, нямате пространство да потичате? Ами добре - просто си създайте своя собствена рутина на трениране. Хващайте килимчето за упражнения, гирите или каквото може да използвате(например, пълни бутилки с вода, вместо гирички) и заедно с ентусиазма си скачайте в най-удобния за Вас екип за спорт. Заредете тялото с ендорфин!

Спортуващите редовно, знаете какви упражнения са ви необходими, за да поддържате изграденото до момента - изваяни ръце и бедра, стегнато дупе, стегнат корем и т.н. Интернет пространството разполага с всичко необходимо и за прохождащите в спорта - онлайн курсове, безплатни видеа и приложения. Необходими са Ви само желание и настроение. Възползвайте се от изобилието от упражнения в интернет и намерете, своето вдъхновение. Но  не забравяйте, винаги се съобразявайте с Вашите възможности и разтегнете добре преди да започнете. Не можете да изберете? Ето още няколко идеи, които считаме за достъпни за всички.

Планк, това е упражнение стягащо изключително силно корема, а също така ръцете и краката. Изглежда измамно лесно, опитайте да го направите първоначално дори за минута.

Коремните преси също ще спомогнат за стегнат корем.

Клекове, функционални упражнения за укрепване на долната част на тялото и по-конкретно краката и седалището, но в зависимост от изпълнението на различни видове клекове, можете да включите в това упражнение повече мускули.

Лицевите опори се считат за едни от най-добрите упражнения за цялото тяло, активираме почти всеки един мускул.

Скачането с въже е достоен заместител на бягащите пътеки и изключително добро кардио упражнение.

Практикуването на йога е изключително полезно, тъй като предлага практики, както за стягане, така и за релаксиране и отпускане.

Ние от Евони Ви съветваме да отделите дори десет минути на ден, през които да облечете нещо удобно и красиво като нашите модели клинове и кроп топ, за да си подарите здраве и настроение въпреки карантината, допринасяйки за своето самочувствие и красиво тяло.


А ако Ви липсва мотивация - помнете, че лятото чука на вратата, а карантината е идеалният момент да отделим време за себе си, като си създадем режим на тренировки.