Ето че вече започнахме да броим дните и на втория месец за тази година. Наближава 14 февруари – ден познат на всички като празник на любовта. Някои го наричат Ден на любовта, други го наричат Свети Валентин, но общото е, че това е ден, през който повече от обикновено показваме, създаваме и получаваме обич и както се пее в една песен - ”Love is in the air”.


Свети Валентин е светец-мъченик, който се превръща в покровител на влюбените, а празникът датира още от Средновековието. Денят се отбелязва с различни обичаи в различни страни и навсякъде е любопитно и красиво. На 14 февруари в България честваме и деня на лозаря, виното и градинаря, честваме Трифон Зарезан.

Какво по-хубаво от това? След броени дни ще отбележим деня на виното и любовта, ден изпълващ пространството около нас с червен цвят – познат на целия свят като цвета на любовта. В такъв случай, какъв по-подходящ момент да облечем нещо модерно, удобно, стилно и защо не - червено. Празникът на влюбените се отбелязва от хора от различни възрасти – да празнуваш любовта е толкова прекрасно, любовта е наша движеща сила в ежедневието и затова е невъзможно да няма ден, в който да празнува именно тя. 14 февруари е ден, в който сме свободни да съчетаем и отпразнуваме няколко празника така както ги усещаме, от значение е да бъдем щастливи и да изглеждаме зашеметяващо. На този ден имаме щастието да изречем и чуем едни от най - вълшебните думи, а именно „Обичам те“, да празнуваме любовта с много шум и веселие и също така да почетем българските народни обичаи свързани с виното и да приготвим богати трапези. Имаме богат избор дали ще е романтичен обяд,  дали ще е романтична вечеря няма особено значение важно е да се подготвим със свещи, вино, букети, валентинки, сърца, и подаръци. Празнуваме половинките си, хората с които ставаме едно цяло,  а тези които още не са събрали смелост да изразят любовта си какъв по – подходящ ден от този. Вашият външен вид трябва да бъде съобразен с тематиката на деня и да облечете нещо освен удобно и модерно, и не на последно място съблазнително, защото самочувствието е едно от най-важните неща за една красива валентинка. Идеите за Свети Валентин са неизчерпаеми, но ако изпитвате затруднение в избора си на изненада или подарък, ние от Евони можем да Ви бъдем полезни като помогнем да изберете най - подходящото за Вас или Вашата половинка.