Цветовете през предстоящите пролет-лято 2022 ни носят нужните оптимизъм и позитивизъм, като целят докосването до природата и желаната нужда от свобода, събуждане и пречистване. Навлизайки в следващия сезон ние се зареждаме с надежда и цветовете по нашето облекло внасят радостни нюанси в дните ни. Освен че спазваме модните тенденции, ние често избираме дрехите си в синхрон с емоционалното ни състояние или именно с цел подобряването му. Облечени сме цветно и удобно, защото сме щастливи или защото искаме да добавим цвят с цел уравновесяване на нашият вътрешен мир.

Модните тенденции за пролетта и лятото на 2022 ще донесат със себе си именно настроение. Сега повече от всякога имаме нужда да се обърнем към Световните модни тенденции говорещи за усещане за спокойствие, хармония и самочувствие. Тази година в гардероба ни нахлуват главно природни/земни цветове. Представяйки си сезоните пролет и лято в съзнанието ни изникват греещото слънце, озаряващите цветове на дръвчетата и цветята, свежестта на зеленината, както и любимото на всички синьо. Цветовете на естествените багрила дават заявка да бъдат голяма част от предстоящите модни тенденции.

Зелените нюанси обрисуващи растенията и спокойствието около нас: тревисто зелено, зехтинено зелено, наситено бадемово зелено. Синьото, което на мига свързваме с небето или пък морето... ах, това морско синьо…или пък студеното индигово, олицетворяващо дълбините на океана. Розовите и лилави нюанси също ще красят нашите облекла. Акварелно люляково пристига в нашето съзнание директно с усещане за аромата си. Все така актуалното бонбонено розово също и орхидеено розово – цветът определен за водещ през пролетта. А чрез жълтото и неговите разновидности директно си представяме слънцето, пясъка или пък съзнанието ни рисува поляна обляна с красиви и уханни цветя. Като открояващи се производни на жълтото се посочват: цвят невен, искрящо оранжево и маслено жълто. 
Към пъстрата палитра се добавят малко тъмни и студени цветове като студено индигово, но те така се вписват точно на мястото си, че помагат на другите цветове да бъдат още по - изразителни.

Меките и топли пастелни нюанси умело съчетани в перфектен тандем с ярки и наситени тонове дават възможност да се развихрим и откроим. Време е след дълга и необичайна зима да докараме свежест в дните ни, затова ние от Евони с радост приветстваме умелото съчетание на яркостта и енергията заложени в цветовете на модата за сезони пролет и лято 2022 година.