Повечето от нас възприемат новата година като ново начало, момент на преосмисляне на житейски събития, ценности, мечти, цели. Въпреки, че местенето на стрелките в 12 часа реално не променя нищо, всички вперваме замечтано  поглед в бъдещето и се надяваме да постигнем това, което не сме успели предходните години. „От утре започвам да тренирам“, „От новата година ще се храня здравословно“. Познато, нали?


Защо си поставяме цели в началото на годината?

От една страна, хората имаме нужда от движещи сили, нещо, което да ни подтиква към самоусъвършенстване и развитие, нещо към което да се стремим.

От друга страна, чисто психологически, поставянето на определени цели ни носи вътрешно успокоение, усещане, че с формулирането им сме поставили началото на  тяхното изпълнение.

Какви цели трябва да си поставяме?

На първо място – реалистични! „Тази година ще стана милионер“ не е реалистична цел. Е, може би ще се изпълни за 2% от хората, но останалите 98% ще бъдат разочаровани. Затова, ако не сте поставили основите за изпълняването на тази цел много отдавна, шансът да я изпълните е минимален. Поставянето на реалистични цели ни дава голяма възможност за тяхното изпълнение.

Какво се случва, когато не ги изпълним?

Листите на календара се въртят бързо и отново идва онзи момент в края на всяка година, когато правим оценка на себе си и това, което сме постигнали. Идва времето на въпроса „Постигнах ли това, което исках?“ и разочарованието, ако отговорът е „НЕ“.

Ето затова от Evoni.bg Ви съветваме да си поставяте лесно изпълними цели, които да допринесат за доброто Ви настроение и удовлетвореност в края на годината. Бъдете уверени в себе си и това, което можете да постигнете, дори и да не се случи за една година. Поставяйте си мини цели и ги следвайте стъпка по стъпка, докато постигнете „големия резултат“, който очаквате.

А най-добрата цел, според нас, която всеки трябва да си постави, е да се чувства и изглежда добре. Вътрешната хармония дава външно отражение и променя начинът, по който ни възприемат околните. За да се чувствате балансирано и добре в кожата си и да излъчвате увереност, заложете на меки и удобни облекла от Evoni.bg